Soundcloud

Soundcloud nebude mazat sety a DJ mixy

Už několikrát jsme vás informovali o aktuálních krocích známého serveru www.soundcloud.com a jsme rádi, že nyní přinášíme další dobré zprávy.

Sety na Soundcloud? Nyní legálně!

Soundcloud se v poslední době pyšnil skvělými novinkami. V interview se serverem Groove se spolu-zakladatel daného streamovacího webu Eric Wahlforss nechal slyšet, že nová jednání umožnila serveru podpořit plnohodnotné sety a mixy DJs bez omezení.

mark

Wahlforss podal k celé věci vyjádření:

“Dříve bylo možné nahrávat sety pouze pokud jste vlastnili veškerá práva k trackům v daném setu. Často jsme tedy museli hodně setů mazat, právě díky těmto právním rozporům.
Během jednání o “Soundcloud Go“ jsme byli schopni udělat dohodu s úřady jako je např. GEMA v Německu a tím tento problém odstranit – dokonce i pro uživatele, kteří se nestanou platícími odběrateli.
To znamená, že mixy a sety DJs jsou nyní legální a absolutně bez problému na celém Soundcloudu, což jsou pro celou komunitu DJs velmi dobré zprávy. Dále plánujeme i to, aby sety nebyly přerušovány reklamou.“

soundcloud

Soundcloud Go se na webu pohybuje již od března letošního roku a ačkoliv se mixy a sety bez problémů nahrávají na některých územích, na některých tomu tak bohužel není. Tuto skutečnost zatím společnost dále nekomentovala.

Dá se tedy říci, že to vypadá na solidní a férový krok k uživatelům celého serveru, ovšem stále to neplatí všeobecně. I tak se dá konstatovat, že se jeden z gigantů streamovacích webů posunul správným směrem, po ne tak úplně úspěšném roce.

zdroj: weraveyou.com

 

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.