Soundcloud opět zasahuje – Možnost “Repost” je pryč

Nedávno jsem informovali o nové možnosti na serveru Soundcloud. Jednalo se o zavedení historie přehrávání (po těch letech – bravo!). Vývojáři však nezahálí a přichází s další aktualizací, tentokrát u tlačítka “Repost”.

Repost? Už ne!

Nepochopte nás zle, my rozhodně přejeme Soundcloudu jedině úspěch a to z mnoha důvodů. Podporuje nové umělce, nabízí největší “knihovnu” nevydaných tracků na celém internetu a je to vcelku skvělá platforma na objevování nové hudby. Ovšem s každým dalším updatem, které Soundcloud dělá, je zkrátka velmi těžké zůstávat na jeho straně.

Soundcloud se rozhodl že “schová” tlačítko “Repost”, a to doslova. Akce takového typu však pro něj může být více než zásadní a dost možná i kritická. Nutno říci, že “Repost” nezmizel navždy a kamsi do jiných konců vesmíru – byl pouze schován pod jiné tlačítko – “More”
“More” Vám tedy nyní nabídne možnosti “Add to Playlist”, “Station” a ztracený “Repost”.  Tradiční možnosti jako “Like” či “Share” zůstávají beze změny.

repost

Málo fans, málo pozornosti

Problém ovšem nastává tím, že spousta čerstvých talentů a umělců spoléhá na repostování jejich skladeb, aby tím získali širší publikum a větší základnu fanoušků. Tlačítko “Repost” je sice stále k dispozici, ale jeho limitovaná viditelnost rozhodně bude mít dopad na kvantitu pravých repostů. Je na snadě tedy pomyslet na to, jaké množství uživatelů nyní zanevře na sdílení skvělých skladeb právě díky této změně.

Vedení serveru si všimlo špatných reakcí na tuto změnu, povětšinou uvedených na serveru Twitter a poskytlo následující vyjádření:

“Provedli jsme danou změnu proto, abychom udělali celý přehrávač jednodušší a připravili více místa na nové možnosti, které chceme celému webu dodat v nadcházejících měsících.”

Ve finále se tak musíme obrnit trpělivostí a jen čas nám ukáže, co daná změna opravdu přinese.

zdroj: dancingastronaut.com
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.