TOP 100 DJs – Mainstream vítězí na celé čáře

Letošní žebříček Top 100 DJs zná svého vítěze! Pro někoho překvapení, pro někoho ne. Známe výsledky, a jak dopadli vaši oblíbenci, se dočtete níže.

Prestiž, nebo fraška?

Žebříček těch nejlepších světových DJs se rok od roku mění čím dál víc. Přibývá názorů, že se tato anketa změnila v ubohý hon za získáním co největšího počtu hlasů. Na druhou stranu si musíme uvědomit, že celá scéna se již několik let více zaměřila na komerčnější posluchače a fanoušky elektronické hudby.
Změna takového rozměru se zajisté musí projevit i ve výsledcích daného žebříčku. Zarytí fanoušci se tedy nechávají slyšet, že už jde jen o “mediální frašku”. Na druhou stranu velké množství “nově příchozích” posluchačů je nadšeno, že mohou věnovat hlas oblíbenci, jehož (možná i jediný) hit slyšeli v rádiu.

Martin Garrix – No. 1

Loni se umístil na bravurním 3. místě, ovšem to mu letos nestačilo. Je to neuvěřitelné, ale Martijn Gerard Garritsen, více známý jako “Martin Garrix” se v pouhých 20 letech stal výhercem žebříčku Top 100 Djs a nyní mu patří 1. příčka v tomto sáhodlouhém seznamu uznávaných DJs. Získáním této pomyslné královské koruny se také stává nejmladším výhercem v celkové historii hlasování. Martinovi předal trofej světové jedničky jeho mentor Tiësto a to přímo na stage v Heineken Music Hall, kde probíhala ceremonie k celému vyhlašování.

A jak znělo první vyjádření, které Garrix po výhře poskytl? “Je absolutně neuvěřitelné, že jsem opravdu vyhrál. Mám za sebou vynikající rok plný srdečných fanoušků a nezapomenutelných vystoupení, ale ani přesto jsem výhru v tomto žebříčku vůbec neočekával. O to více jsem vděčný svým fanouškům, kteří dokázali jak moc ve mě věří!”

TOP 99 DJS

Za zmínku ovšem stojí i ostatních 99 DJs, kteří se umístili za první příčkou, ať už v těsném závěsu, či o několik desítek pozic níže. Letošní ročník zaznamenal seriózní propady hvězd, u kterých by se to nedalo příliš čekat – Paul van Dyk (60. pozice), Above & Beyond (47. pozice), Eric Prydz (66. pozice) či Netsky (85. pozice).
Na druhou stranu se objevila i nová jména či velmi zajímavé postupy k vrcholu celého žebříčku – Galantis (39. pozice, loni 98. pozice), Florian Picasso (38. pozice), Quintino (32. pozice, loni 80. pozice)

Níže přikládáme kompletní list Top 100 DJs pro rok 2016 – jste spokojeni?

top

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.