Sledujte: Dannic složí track během pouhé hodiny

Dannic se rozhodl vyzkoušet SLAM! Studio Challenge a dle našeho názoru jednoznačně uspěl.

Diagnóza: Dannic

Pokud jste fanoušky electro housu a tuto scénu sledujete posledních několik let, jméno Dannic vám nejspíše neuniklo. Narodil se v holandském městě Breda, které je městem s pravděpodobně nejvyšším procentem profesionálních DJs a producentů na počet obyvatel na světě (z těch slavných se zde narodili také například Tiësto nebo Hardwell), byl tak již předurčen k velkým věcem. A ty se mu v relativně krátké době také povedly. Velmi záhy si jej totiž vzal pod svá křídla právě Hardwell a pod taktovkou Revealed Recordings má na kontě bezpočet releasů, ale také turné po severní Americe. A dnes máme jedinečnou příležitost nakouknout do kuchyně tohoto úspěšného umělce.

Hned v úvodu videa můžeme vidět, jak se Dannic rychle dostane do kreativního procesu pomocí pár zkratek, jakými jsou předpřipravený kick a jeho důkladná znalost vlastností pluginu Nexus. Pomocí těchto si Dannic velmi svižně načrtne svou představu celého tracku. Velmi brzy však zjistíme, že neovládá hru na piano, což sám přiznává. Při své tvorbě se tak řídí převážně sluchem a vlastní intuicí. Ač neznalý hudební teorie, Dannic také velmi zjednodušeně vysvětluje, jak skládá akordy. Nutno říci, že tento postup je velmi efektivní a snadno osvojitelný. Postupem času odhaluje, jak vrství jednotlivé zvuky na sebe a také jak celý track strukturuje, což mu podstatně usnadňuje celý kreativní proces. Vše přitom doprovází vlastním komentářem. Po hodině má Dannic sice dokončen pouze surový track, ten je však dle mého názoru zdařilý a obsahuje všechny základní elementy. Zda jej však dokončí nebo ne, neví ani on sám, jak zmiňuje v samotném závěru.

Celé video je velmi inspirativní, a to zejména pro ty, kterých výmluvou je neznalost hry na hudební nástroj, nebo pro ty, kteří mají problémy s kreativním procesem. Jako bonus pak osvětluje i některé funkce softwaru Logic Pro X.

Na celé video se můžete podívat níže:

Zdroj: weraveyou.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.