Tim Exile stvořil track pomocí zvuků větráčku a škrábání na dveře

Tim Exile vytvořil track pomocí větráčku a škrábání na dvěře serverové místnosti. Nevěříte? Čtěte!

O kom je řeč?

Jméno Tim Exile nejspíše ti z vás, kteří preferují tzv. live set před klasickým DJ setem, možná znají. Mnohými je totiž považován za jakéhosi průkopníka nekonvenčního DJingu, když si ve svých začátcích programoval vlastní software pro experimentální živé sety z velké části založené na improvizaci. To jej později dovedlo až ke spolupráci s Native Instruments.

A právě tohoto člověka, vybaveného audio rekordérem, laptopem a několika kontrolery, nedávno vpustili do datového centra společnosti IBM. A jak to dopadlo? Tim využil potenciál data centra naplno a sesbíral stovky zvuků. Nicméně tím to pro něj neskončilo a z takto sesbíraných zvuků v podstatě složil nový track. Přímo na místě! Na to jak zní se podívejte ve videu na konci článku. Pokud Tima znáte, nejspíše nebudete tolik překvapeni, nicméně je to bezpochyby zajímavá podívaná i pro veterány v oblasti nahrávání v terénu.

Závěrem bych si ještě dovolil citovat jednu velmi zajímavou Timovu myšlenku: “Počítače jsou nyní schopny slyšet a vidět, počítače dokáží myslet a tvořit. Jsme teprve na počátku a já se domnívám, že si zatím nikdo neuvědomuje plný potenciál, jaký to vše má.”
Jak to asi bude vypadat, až budeme využívat potenciál všech technologií úplně naplno?

Zdroj: ask.audio

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.