Na Spotify a Apple Music budou neoficiální remixy a DJ sety!

A to vše díky nadcházející spoluprácí se společností Dubset.

Určitě se všichni shodneme, že je to naprosto skvělá zpráva, což ale nemusí platit třeba pro takový SoundCloud, který díky tomuto bude prožívat těžké časy. Veškeré výdělky SoundCloudu byly totiž právě díky hudbě, která byla nahrávána na server uživateli.

Jak to bude fungovat?

Vlastně to bude fungovat docela jednoduše. Dubset proskenuje celý mix a spáruje jeho části s částmi použitýchskladeb. To vše díky vlastní databázi Mixbank a Gracenote, jejichž technologie rozpoznávání hudby je na trhu už od roku 2000. Dubset pak potvrdí veškeré shody a rozdělí výdělky mezi držitele autorských práv. Takže pokud se třeba rozhodnete pro bootleg tracku od deadmau5e a nahrajete ho na Spotify nebo Apple Music, tak se o veškeré právní záležitosti postará právě Dubset.

Kdy nás to vlastně čeká?

Apple potvrdí dohodu během března 2017 a Spotify potvrdilo spolupráci s Dubset na květen 2017. První vlna remixů už dorazila a odstartována byla remixem DJe Jazzyho Jeffa a to konkrétně “Room In Here” od Andersona Paaka, The Game a Sonyae Elise.

Proč se Spotify rozhodlo až teď?

Říkáte si, že tohle je až nějak moc rychlé a náhlé, prostě bez žádných předchozích signálů? Možná ne, protože Spotify je prý těsně před odkoupením SoundCloudu. Náš článek o možné akvizici SoundCloudu společností Spotify najdete zde. Právě spolupráce Spotify s Dubset rozhodně cenu SoundCloudu hodně sníží, protože již nebude schopen nabídnout něco, co konkurence nemá. Každopádně, dělat jakékoliv závěry by bylo hodně ukvapené, všechno ukáže čas. Je však možné, že se věci drasticky změní.

Zdroj: weraveyou.com

Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.