Debut nového stage designu na Dreamstate

Rok starý trancový event Dreamstate, za kterým stojí Insomniac si pomalu podmaňuje celý svět.

A pokud o tom někdo pochyboval, tak po tom, co ukázali v Australském Melbournu už pochybovat snad ani nemůže. Podle všech videí a reakcí návštěvníků to musela být neuvěřitelná show. Skvělý lineup a neuvěřitelný vizuální zážitek, to jsou slova, kterými by se dala tato akce popsat.

Úspěch Dreamstate

Prvním velkým faktorem byl bezpochyby lineup. Jména jako Paul Van Dyk, John O’Callaghan a RANK 1 byla určitě velkým tahounem. Rozhodně kdyby na lineupu nebyla tak známá jména, tak by hodně lidí přišlo o neskutečnou show, se kterou se ukázali stage designeři. Takže ano, za prvotní úspěch mohl lineup.

O kolečko navíc?

Popravdě, ty kolečka navíc byly tři. Ke klasickému designu stage, do kterého se počítá klasika ve stylu LED panelu a světel tentokrát Insomniac přidali nový prvek. Tím byly tři kruhové konstrukce, na kterých jsou uchyceny světla, která byly sesynchronizována s vizualizacemi.

Třetí rozměr

Osobně můžu říct, že pro stage designera to muselo být hotové peklo, protože dva ze tří kruhů byly uprostřed davu, každopádně to celé stagi dodalo nový rozměr, který měl neskutečné kouzlo. O totální synchronizaci světel a vizualizací s tímto novým prvkem ani nemluvím.

Posuďte sami podle videí Paula Van Dyka:

a The Trance Project:

Vždy rád vidím, když se vynoří koncept, jako je tenhle. Je totiž jeden z mála, který má něco, co jiným ještě pořád chybí. A to je osobitost a duše. Já osobně hodně lituji, že jsem to nemohl vidět na vlastní oči. Ale řekněme, že možná se jednou něco takového objeví i u nás.

Photo by: Nathan Doran Photography

Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.