Zde je 5 tracků, za kterými stojí Nicky Romero (a vy jste o tom nejspíše ani netušili)

Znáte jeho jméno, věděli jste však, pod jakými počiny je nesmazatelně zapsáno?

Nicky Romero je obdivovaná a respektovaná postava na poli taneční hudby. Jako umělec si prošel zlatými, ale také krušnými časy, nicméně všechny jeho výtvory již teď dávají dohromady impozantní diskografii. Jeho výsledky jako producenta však zatím stále zůstávají přehlíženy a nedoceněny. Pojďme se tedy podívat na 5 songů, které možná znáte, ale nejspíše jste nevěděli, že jsou podepsány pod Protocol Recordings.

Společně s Davidem Guettou se Nicky podílel na písni “Right Now” popové princezny Rihanny, který se objevil na jejím posledním albu “Unapologetic”. Zařadil se tak mezi další, kterými Rihanna v minulosti promluvila do scény taneční hudby, jako např. “We Found Love” nebo “Where Have You Been”.

Britney Spears pravděpodobně bude vždy patřit ikonické místo na popové scéně, ať už za její tvorbu či naopak za její skandály. Nicméně fakt, že pro ni aranžovala taková jména jako Tiesto, Otto Knows nebo Sebastian Ingrosso každopádně něco znamená. A díky své práci na “It Should Be Easy” se vedle těchto jmen zařadil také Nicky Romero.

Do třetice všeho dobrého je rozhodně potřeba zmínit jeden z nejúspěšnějších tracků Davida Guetty posledních let, v jehož pozadí nestojí nikdo jiný než Nicky Romero. Vzhledem k ostatní tvorbě Davida Guetty se jedná až o nezvykle klidný a atmosférický počin, který doplňují hvězdy popové a rapové scény. 170 milionů shlédnutí na YouTube. Zde není třeba dodávat nic dalšího.

Jeden ze zářných příkladů toho, jak se taneční hudba pomalu ale jistě rozprostírá také do jiných žánrů, je píseň “Dragon Night” japonské rockové skupiny Sekai No Owari. Ovšem nenechte se mýlit, nejde o žádná ořezávátka a jejich třetí studiové album kralovalo tamním žebříčkům. Svěží fúze stylů Owl City a Aviciiho dala vzniknout letnímu hitu minulého roku, to vše opět s pečetí Protocol Recordings.

Pokud si na tomto místě říkáte, proč David Guetta a Nicky Romero rovnou nevytvoří vlastní umělecké duo, tak věřte, že jsme na tom dost podobně. Jejich častá spolupráce nicméně ukazuje, jak výjimečné schopnosti holandský producent má. Společně s Showtek, Ms Dynamite a Elliphant vytvořili “No Money No Love” – jedinečné pojítko mezi řízným electro housem a reggae.

A to je vše?

Osobně mám za to, že potřebě vzdát hold producentské kariéře Nickyho Romera bylo tímto učiněno za dost. Možná až příliš. Já každopádně budu tohoto mladého Holanďana i nadále sledovat a těším se, s čím přijde příště. A co vy?

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.