AlphaSphere – budoucnost elektronické hudby?

Všichni určitě znají klasické launchpady a to hlavně od Abletonu a Novation. Proč o nich mluvím?

AlphaSphere Revoluční hudební nástroj

Určitě také všichni vědí jaké kousky se dají na těchto zařízeních provádět, pokud ne, rozhodně doporučuji projet si YouTube a porozhlédnout se po kanálech jako W.D Zyro nebo R!OT. Tvůrci jménem „nu desine“ z více než známého Bristolu, kteří přišli s konceptem AlphaSphere Nexus udělali ale všechno tak trochu jinak.

Launchpady bývají doslova placky s většinou 64 tlačítky citlivými na tlak. AlphaSphere Nexus tomu ale dodala třetí rozměr … doslova. Díky svému neobvyklému tvaru a různě velkými, také na tlak citlivými, plochami tvoří téměr dokonalou kouli. Díky svému tvaru a uspořádání všech 48 dílků je AlphaSphere o hodně intuitivnější a efektivnější pro použití,

což jde perfektně vidět v následujícím videu od Jasona Hou:

Design

Co se týče designu, tak ten je opravdu vyvedený, bílé válcové dílky s černými dotykovými plochami uspořádané do tvaru koule uprostřed které doslova tepe „srdce“ z LEDek, které jsou citlivé na dotyk na každé ploše AlphaSpheru. To celé podpírá nenápadný černý stojan, který neruší celkový vzhled.

Připojení

Konektivita je dost klasická, a to USB které podporuje protokoly MIDI i HID. U časově omezené verze, kterou chtějí v nejbližší době prodávat jako zakázkovou verzi nazvané „Elite“ je ale i přímé připojení přes HW MIDI a také má 3 programovatelné tlačítka spolu s párem knobů nebo lépe řečeno dialů, které jdou také namapovat.

S AlphaSphere Nexus také dostanete jejich vlastní software AlphaLive, který se stará o veškere nastavení a mapování, kde také můžete sledovat realtime veškeré hodnoty jako je tlak na jednotlivých tlakových plochách.

Závěr

AlphaSphere je rozhodně skvělá volba pro live performery, kteří se chtějí před svými fanoušky a celkově publikem vytáhnout.

S cenou 899$ za Nexus nebo 1500$ za Elite je tohle rozhodně skělá volba pro všechny, kteří rádi vytvářejí nebo hrají elektronickou hudbu naživo.

Zdroj: YouTube

Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.