Audioquest DragonFly Red – Co to vlastně je?

Jednoduše řečeno DAC převodník a sluchátkový zesilovač zamaskovaný jako USB Flash disk. Ale proč je okolo toho poslední dobou takový povyk?

Hodně z nás poslouchá hudbu buď na cestách nebo v práci, buďme k sobě ale upřímní … kvalita stojí za dvě věci. S cenou okolo 170£ (v přepočtu něco okolo 5500Kč) si ze svého notebooku nebo dokonce i mobilu můžete udělat kvalitní hudební přehrávač s výstupem o hodnotě až 2,1V. S takto velkým výstupem na sluchátkách nakrmíte i ty nejnažranější sluchátka.

Vysoce kvalitní převodník s vzorkovací frekvencí až 24 bit/96 kHz spolu s přesným nastavením hlasitosti již půjde znát na požitku z hudby a celkové hutnosti reprodukce. Je jasné že se DragonFly nevyrovná zesilovačum jako jsou třeba již klasické Scarletty, ale Váš požitek z hudby oproti klasickému výstupu v notebooku nebo mobilu si polepšíte opravdu o hodně, kvalita se pohybuje lehce pod studiovou kvalitou, což už ocení i kdejaký audiofil.

Rozdíl je doopravdy znát, vrstvy hudby, které jste předtím díky klasickému „slabému“ výstupu neslyšeli Vás doslova praští. Mnozí se u 32bitových ESS 9016 převodníků bojí kvůli velkým nebo lépe řečeno rychlým rozdílům bassů a výšek, tady to ale rozhodně není tenhle případ.

Z hlediska designu popravdě není vůbec co vytknout, metalické červené provedená s malou led vážkou jako detailem je více než vkusné.

Za cenu okolo 5 500Kč dostanete více než vysokou kvalitu reprodukce spojenou s konektivitou na téměř všechna zařízení.

Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.